Publisert av on 14. april 2023
Kategori: Isfiske

Isfiske

Isfiske – en morsom og spennende aktivitet for vinterentusiaster

Når vinteren er her, hva er vel bedre enn å tilbringe tid ute i naturen mens man nyter den friske luften og det vakre landskapet? En aktivitet som er stadig mer populær blant vinterentusiaster, spesielt i nordlige land som Norge, er isfiske.

Isfiske er en morsom og unik måte å fiske på, og kan gi en annen type opplevelse enn vanlig fiske. Så lenge man tar de nødvendige sikkerhetstiltakene og er tålmodig, kan isfiske være en flott aktivitet å gjøre alene eller sammen med venner og familie om vinteren.

Å fange fisk under isen er en unik og utfordrende opplevelse som gir en følelse av mestring og tilfredshet. I tillegg kan man nyte stillheten og roen mens man sitter der og venter på at fisken skal bite.

Men hvordan gjør man det på best mulig måte? Her er noen tips og triks for å lykkes med isfiske:

 1. Finn riktig utstyr:
  For å drive med isfiske trenger man spesialutstyr, som en isbor, en fiskestang tilpasset isfiske, en snelle med passende snøre, en blyantflåte og agn. Det er viktig å velge riktig utstyr av god kvalitet for å sikre en hyggelig og vellykket opplevelse.
 2. Velg riktig sted:
  Før du drar ut på isen, bør du gjøre research for å finne ut hvor fisken befinner seg og hvilke arter du kan forvente å fange i området. Det er også viktig å sjekke isforholdene for å være sikker på at det er trygt å bevege seg på isen.
 3. Ha på deg riktig bekledning:
  Det kan bli kaldt når man sitter stille på isen i flere timer, så det er viktig å ha på seg varme klær og gode sko. En varm lue, hansker og skjerf kan også være nødvendig for å holde seg varm og komfortabel.
 4. Vær tålmodig:
  Isfiske er en aktivitet som krever tålmodighet. Fisken kan ta sin tid før den biter på kroken, så det er viktig å ha nok tid til rådighet og være tålmodig. Mens man venter kan man nyte stillheten og naturen rundt seg.
 5. Ta med snacks og varm drikke.
  Selv om man sitter stille på isen, kan det være lurt å ha med seg litt snacks og en varm drikke for å holde energien oppe og holde seg varm.

Isfiske kan virke som en utfordrende aktivitet, men med riktig utstyr og litt tålmodighet kan det bli en hyggelig og minneverdig opplevelse. Så kom deg ut på isen og prøv det selv – du vil ikke angre!

Før man starter

Men før man kan starte med isfiske, er det viktig å forstå noen grunnleggende prinsipper og sikkerhetstiltak. Det første du bør gjøre er å undersøke om isen er trygg nok til å ferdes på. Dette kan du sjekke ved å bruke en isbor og måle isens tykkelse på flere steder. Det er generelt sett trygt å ferdes på is som er minst 10 cm tykk, men det kan variere avhengig av faktorer som temperatur, strømninger og snømengde. Det anbefales også å ikke ferdes alene, og alltid ha med seg en isøks og tau i tilfelle man skulle falle gjennom isen.

Når det gjelder utstyr til isfiske, er en isbor en nødvendighet. Dette er et verktøy som brukes til å lage hull i isen, slik at man kan fiske. Det finnes ulike typer isborer å velge mellom, avhengig av personlig preferanse og behov. I tillegg til isbor trenger du også en stang, snelle og agn. Det finnes spesielle isfiskestenger som er designet for å være enklere å håndtere når man fisker gjennom et hull i isen. Agnet man bruker kan variere avhengig av hvilken fisk man ønsker å fange, men vanlige valg inkluderer meitemark, maggot og små kunstige agn.

Når du har alt utstyret på plass og er klar til å fiske, er det viktig å huske på at isfiske kan være en tålmodighetsprøve. Fisken kan være mindre aktiv om vinteren, og det kan ta tid før de biter på agnet ditt. Men når fisken først biter, kan det være en spennende opplevelse. Du kan forvente å fange ulike typer fisk i isdekte vann, som for eksempel ørret, gjedde, abbor og røye.