Publisert av on 14. april 2023
Kategori: turtips

Tips til hvordan du kan pakke sekken best

Selv erfarne turgåere kan slite med å pakke sekken riktig, og det kan være fristende å bare kaste alt i og håpe på det beste. Men en godt pakket sekk kan gjøre turen mye enklere og mer behagelig, mens en dårlig pakket sekk kan føre til at du bærer unødvendig vekt eller at du ikke har det utstyret du trenger når du trenger det.


Her er noen tips for å pakke sekken riktig:

 1. Prioriter riktig:
  Pakk de tunge tingene nederst og nærmest ryggen. Dette vil bidra til å stabilisere sekken og gi bedre balanse når du går.
 2. Vektfordeling:
  Fordel vekten jevnt mellom de to sidene av sekken for å unngå ubalanse. Plasser også de tunge gjenstandene så nær ryggen som mulig for å unngå at sekken vipper bakover.
 3. Vanntett pakking:
  Sørg for at alt utstyret du har med deg er pakket vanntett i tilfelle regn eller andre værforhold. Dette kan gjøres ved å bruke vanntette poser eller et vanntett regntrekk for sekken.
 4. Tilgjengelighet:
  Plasser ting du trenger ofte, som mat eller vannflasker, på en plass som er lett tilgjengelig. Dette vil unngå at du må stoppe og ta av deg sekken hver gang du trenger noe.
 5. Balanse:
  Sørg for å holde sekken i balanse ved å pakke på begge sider. Det er også lurt å legge de lettere gjenstandene øverst.
 6. Komprimering:
  Bruk komprimeringsposer eller stropper for å gjøre sekken mer kompakt og lettere å bære. Dette kan også hjelpe deg med å spare plass i sekken.
 7. Viktigst til sist:
  Plasser de tingene du trenger mest og som er mest verdifulle øverst i sekken. Dette vil unngå at du må grave gjennom alt utstyret ditt for å finne det du trenger.

Med disse tipsene vil du kunne pakke sekken riktig og ha alt utstyret du trenger for en vellykket tur.